Όσο περισσότερο αγκαλιάζεις το μωρό σου τόσο πιο έξυπνο θα γίνει

Αν είχα ένα δεκαράκι από τότε που έγινα μητέρα, για κάθε φορά που άκουσα το «Μην το παίρνεις αγκαλιά, θα κακομάθει», θα ήμουν σίγουρα πλούσια τώρα! Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν τα τελευταία χρόνια το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει επαφή του μωρού με τους γονείς, ειδικότερα την πρώτη περίοδο της ζωής του. Αυτό ίσως δεν χρειάζεται έρευνα για να το διαπιστώσει κανείς. Είναι αυταπόδεικτο. Όμως διαπιστώνω ότι υπάρχουν αρκετοί γονείς ακόμη και σήμερα που μπερδεύονται, δυσκολεύονται να αποφασίσουν αν η αγκαλιά είναι τελικά καλή ή θα “κακομάθει” το παιδί.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, η επιρροή που έχει η αγκαλιά κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης ενός μωρού είναι πιο σημαντική από όσο νομίζαμε.

Όσο περισσότερο αγκαλιάζoυμε ένα μωρό, τόσο περισσότερο αναπτύσσεται ο εγκέφαλός του, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του Nationwide Children’s Hospital.

 

Στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν 125 μωρά, πρόωρα και τελειόμηνα, και οι ερευνητές εξέτασαν την ανταπόκριση τους στην φυσική επαφή.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα μωρά που είχαν σωματική επαφή και έλαβαν περισσότερη στοργή από τους γονείς τους ή από το νοσοκομειακό προσωπικό έδειξαν ισχυρότερη ανταπόκριση στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Dr. Nathalie Maitre, αυτή η τελευταία αποκάλυψη μας λέει ότι κάτι τόσο απλό όπως η επαφή με το σώμα ή η αγκαλιά, κάνει μεγάλη διαφορά στο πώς αναπτύσσονται οι εγκέφαλοι των μωρών. Τα αποτελέσματα αυτά είναι τόσο σημαντικά για την ανάπτυξη των πρόωρων μωρών.

Η φυσική επαφή, η αγκαλιά, η αγάπη, είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εγκεφάλου των μωρών. Αγκαλιάστε τα μωρά σας όσο μπορείτε. Η αγκαλιά είναι το σιωπηλό φάρμακο της αγάπης.

(Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο! Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα!

Σας περιμένουμε και στην κλειστή ομάδα μας “Δεν είμαι τέλεια μαμά” για να γίνουμε μια όμορφη παρέα

Πρώτη μέρα στο σχολείο: Πώς θα βοηθήσετε το παιδί να προσαρμοστεί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι μου
Πρόσφατα προβεβλημένα
Κατηγορίες